MÜZİK KURSLARI
>Akustik Gitar Kursu
>Akordeon Kursu
>Bağlama Kursu
>Bas Gitar Kursu
>Bateri Kursu
>Elektro Gitar Kursu
>GSL/GSF Hazırlık Kursu
>Keman Kursu
>Klasik Gitar Kursu
>Konservatuvara Hazırlık Kursu
>Ney Kursu
>Piyano Kursu
>Şan Kursu
>Ukulele Kursu
>Yan Flüt Kursu
Yakınımızdaki yerler: Can Park AVM, Ümran Poliklinik, Yamanevler İlköğretim Okulu, Çarşı Metro Durağı, Yamanevler Metro Durağı, Ümraniye Sondurak’taki Shell Benzinliğin (Ümran Poliklinik) karşı çaprazında, köşedeki Üçel Kuyumculuk’un üst katındayız.
Alemdağ Caddesi üzerindeki Can Park AVM’yi Üsküdar istikametine doğru 100 metre kadar geçince Küçüksu Caddesi’ne dönüşte sağda kalıyoruz. Köşedeki Nevzatbey İş Merkezi’nin 2. Katındayız.
Her branşın ücreti farklılık gösteriyor. Ücret bilgisi almak için eğitim almak istediğiniz enstrüman sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Dersler birebir olarak yapılmaktadır. Pandemi dolayısıyla grup dersi yapmıyoruz. Ancak talep doğrultusunda aynı sosyal ortamı paylaşan kişiler (kardeş olan veya aynı iş yerinde çalışanlar) için en fazla 3 kişilik olacak şekilde grup dersi açabiliyoruz.
Evet yeterli olur. 1 derste öğrenilen çalışmaların her gün düzenli olarak tekrar edilmesi gerekiyor. Çünkü öğrenilenlerin reflekse dönüşebilmesi için motor becerilerin ve kas hafızasının gelişmesi gerekiyor. Bunun gerçekleşmesi içinse belli bir disiplin içinde tekrar çalışmaları yapılmalıdır. Bunların sağlanması durumunda haftada 1 saat yeterli olacaktır. Aksi takdirde örnek olarak 1 gün 5 saat ders yapılsa ve diğer günler hiç tekrar yapılmazsa hiç bir faydası olmayacaktır.
Daha önceden belirli bir müzik eğitim, almış olup belli bir seviyeye gelmiş kişiler için aynı süreçte birden fazla enstrüman eğitimi alınabilir. Ancak müzik eğitimine yeni başlayacaksınız bu süreç size ağır gelebilir ve kendinizi başarısız hissederek müzikten uzaklaşabilirsiniz. Bunun olmaması için çalmayı istediğiniz enstrümanlar arasından tek bir seçim yapıp ona yönelmenizdir. Pratik için ayıracağınız sürenin %100’nü tek bir enstrümana yoğunlaştırmak gelişim hızınızı büyük ölçüde arttıracaktır.
Eğer bir kaç enstrüman arasında kararsız kaldıysanız deneme derslerimize katılıp, hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermeniz konusunda size yardımcı olabiliriz. Bunun için bizimle iletişime geçip randevu almanız gerektmektedir.
Dilerseniz arttırabilirsiniz. Ama bizim tavsiyemiz önce haftada bir dersle başlamanızdır. Dünya genelinde enstrüman eğitimi haftada 1 gün 30-60 dk. arasında yapılmaktadır. Dışardan bakıldığında azmış gibi görünen bu sürenin yetersiz olabileceği düşüncesi varsa önce haftada 1 dersle başlayın deriz. Derse başladıktan sonra göreceksiniz ki öğrenilenlerin sonraki derse kadar pekiştirilebilmesi için 1 haftalık süre ideal olandır. Derste öğrenilenleri tekrar etmek için ayrılan süre günde bir kaç saatten fazlaysa pratik yapmak için yeni çalışmalara ihtiyaç olabilir. Öğretmeninizin de onayıyla işte o zaman ders süresini arttırmak sizin için faydalı olacaktır.
Yaş olarak uygun ve fiziksel yeterliliği varsa çocuğunuzu müziğe yönlendirebilirsiniz. Çocuğunuzun müziğe ilgisi olup olmadığını anlayabilmek için deneme derslerimize ücretsiz katılabilirsiniz. Hangi enstrümanlara ilgisi varsa çocuğunuzu o enstrümanlarla tanıştırarak karar vermesini sağlayabilirsiniz. Ders ortamını görmek, öğretmeniyle tanışmak, enstrümanın sesini yakından duymak ve dokunup çalmayı denemenin onda uyandırdığı duygular, doğru enstrüman seçimini yapmasını sağlayacaktır.
Bu sözü 17 yaşındaki öğrenciden de 70 yaşındakilerden de duyuyoruz. Eğer amacınız konservatuvar eğitimi almak ise evet, orta yaşta olmak konservatuvar eğitimi için uygun değildir. Konservatuvar eğitimi için ne kadar erken başlanılırsa o kadar iyidir ve “olmazsa olmaz”ları vardır.
Hobi olarak müzikle ilgilenme istiyorsanız belirli ölçüde işitme becerisine sahip olmak ve öğrenilenleri düzenli tekrar etmek yeterli olacaktır. Sanat eğitimlerinde ilerleme kaydedebilmek için ortak nokta şudur: Düzenli tekrar etmek. Bu konu o kadar önemlidir ki bununla ilgili yapılan bilimsel araştırmalar, yazılan makaleler hep aynı adresi gösterir. Belirli aralıklarla düzenli tekrar etmenin sonucunda hem zihin, hem kas hafızası normalden daha hızlı gelişir ve öğrenilenler kalıcı olur. 50 yaş üzerinde onlarca öğrencimiz oldu. Bir çoğu benzer düşünce içindeydi. Ancak 5 yaşında da olunsa 50 yaşında da olunsa şunu görüyoruz ki; sadece öğrenilenleri yeteri kadar tekrar etmeyenler bir enstrüman çalamıyor. Bunu sağlamak da ancak o enstrümanı çalma isteğiniz kadar güçlü oluyor.
Yıl sonunda öğrenci ve öğretmenlerimizin birlikte aynı sahneyi paylaştıkları gurur verici muhteşem anları biz de özledik. Pandemi dolayısıyla bu tür etkinliklere maalesef bir süre ara verdik.